S
Skal du stå for 17.mai-frokosten i år? Her er våre beste tips for et nasjonalromantisk og elegant bord til den store dagen.
Om du stiller som vertskap på nordmenns favorittdag, kan det være høye forventninger til bordet. Ikke minst skal frokosten bugne av deilige rundtstykker, godt pålegg og friske bær, men at bordet også er pent dekket er viktig for mange. Dersom du står på bar bakke i forhold til dette, har vi derfor satt sammen våre beste tips for et lekkert bord.
Tipsene består av alt fra glass til blomster, mens menyen får du tenke ut på egenhånd. Husk at om du bestiller produkter til 17.mai-bordet nå, vil det komme i postkassen din i god tid før selve dagen.
Hvitt og gull
Hvitt og gull er en klassisk kombinasjon, som gir et rent og elegant uttrykk til bordet. La mat og blomster være de fargerike detaljene og hold alt annet enkelt og stilrent. Bordet tar seg ekstra godt ut med lyse peoner, som er vårens fineste blomster i våre øyne.
Gloria lysestake – Champagneglass fra Eva Solo – Omaggio Vase fra Kähler – Nathalie gull servise fra Porsgrunds Porselænsfabrik – Elegant bestikk fra House Doctor
Drømmende blått
Blått er en farge som representerer Norge godt, med våre flotte fjorder og blåklokker som dekker bakken i mai måned. Derfor vil et bord dekket med blå detaljer være passende og fint på selve nasjonaldagen. Blått servise blir ekstra fint på en hvit duk. I den morsomme vasen kan du dandere dine yndlingsblomster, og personlig hadde vi gått for hvite liljer til det blå temaet.
Tallerken fra Rörstrand – Lyslykt fra Iittala – Eng vase fra Klong – Drikkeglass fra Iittala – Karaffel fra Christiania
Flaggets farger
Om du ønsker at bordet skal rope 17.mai er rødt, hvitt og blått fargene du skal gå for. Legg en hvit duk på bordet og legg et 17.mai-bånd på langs. Vaser og lyslykter i blått skaper et helhetlig bilde, og vil være med på å sette den herlige 17.mai-stemningen!